[poszt][/apokaliptika]

blog_banner_small.jpgPosztapokalipszis a filmek világán át

Filmek várólistán:

* On the Beach (2000)
    Veszélyes jövő
* Testament (1983)
    Testamentum
* The Book of Eli (2010)
    Éli könyve
* The Way (2009)
    Az út
* 28 Weeks Later (2007)
    28 héttel később
* 28 Days Later (2002)
    28 nappal később
* I Am Legend (2007)
    Legenda vagyok
══════════════════════


? Sunshine
    Napfény (2007)
? Miracle Mile
    Ne várd a csodát! (1988)
? Stalker
    Sztalker (1979)
? Mad Max sorozat
? Waterworld
? Raspad
? Terminator 4
...

Gépház

ELNÉZÉST A HÁROM HETES
'TÁVOLLÉTÉRT'

TARTALOMFRISSÍTÉS
HAMAROSAN

2012.12.21. 00:01 Nordbright

1. Ismét túléltük? Akkor elindulunk...

post_01_002.jpg  Az apokalipszis „várása” vagy jövendölése nem a XX. vagy a XXI. század terméke, habár mostanság úgy látszik, hogy minden egyes évtizedre kijut nekünk egy-egy világvége. Sőt, a folyó- és az ezt megelőző évtizedben már az is előfordult, hogy több évszámot is kitüntetett figyelemmel illettek. Az idei (2012-es) évben pedig már talán két-három világvége időpontunk is van (volt). Tehát ideje belehúzni, nehogy megint lemaradjunk róla, mert vészesen fogy az időnk az év végéig.

   A blog életre hívásának egyik apropója ezért a (most éppen aktuális)  2012.12.21-ére jósolt világvége, illetve annak ismételt elmaradása volt. Ha a valóságban ugyanis megint lemarad(t)unk a posztapokaliptikus „élményekről”, akkor legalább legyen hol pótolni a hiányérzetünket, legyen mit olvasgatni vagy min törni a fejünket a következő "várva várt" dátumig.

  Az emberek a történelem folyamán időről-időre a koruknak megfelelő témájú apokalipszist képzeltek el maguknak. Ez történhetett vallási vagy tudományos/áltudományos indíttatásból, manapság pedig már a szórakoztatóipar szolgáltat jobbnál jobb ötletekkel.

Sajnos azonban néha nagyon is volt reális esélye egy földi apokalipszis eljövetelének. Jó pár emberben még ma is biztosan elevenen él a hidegháború atomháborúval fenyegető légköre. Bár az atomháború, és egy, az emberi csökönyösség által kiprovokált világvége lehetősége a 60-as, 70-es évek tájékán tapasztalt csúcsponthoz képest szerencsére már jócskán mérséklődött, az ebből fakadó hiányérzetünket pótolják az egyéb forrásokból táplálkozó spekulációk egyre gyorsabb terjedése. Ilyen vélt fenyegetést jelentenek ránk jelenleg tehát a zombik, vírusok, meteorok, globális felmelegedés, stb...

  A blog az ilyen témájú filmek világán keresztül, a lehetőségekhez mérten objektívan igyekszik bemutatni a posztapokaliptikus világ jelentette megpróbáltatások sorát amivel egy túlélő találkozhat, illetve körüljárja azok hitelességét.

post_01_003.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: bevezető világvége elmarad elindultunk


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása